vineri, 23 ianuarie 2015

Omul este un animal metafizic - Schopenhauer dixit

     Religia este absolut necesara. O binecuvantare pentru oamenii cu putere de intelegere redusa. Ce altceva poate fi dogma religioasa, decat un cumular de idei care trebuiesc acceptate neconditionat de toti oamenii?! Astfel de cutume care ne dicteaza cum sa traim si sa gandim ne indobitocesc din ce in ce.
     Dar, fii fara grija, turma de credinciosi este usor de manipulat, caci lipsa de judecata este ridicata la rangul de virtute.
      Unde este liberul arbitru? Unde sta nescris dreptul tau de a crede in ceva sau nu?
     Turma e surda si oarba si ridica in slavi o religie, nu un dumnezeu. Pe el il slavesc si il cheama doar la nevoie si de sarbatori. 
      De eu gresesc si ei au dreptate, atunci ei vor fi salvati si eu nu. Dar daca esti religios pentru ca ti-e teama pentru pielea ta - pentru ca asa spun altii, ca ei au dreptate - atunci ce-o sa te faci cand vei ajunge la niste porti de rai si un fel de Sfantu' Petru (cu sau fara turban) o sa-ti spuna : ''Ba pardon, fraiere! Ai gresit religia! Aici nu primim ipocriti!''
     Mergand pe principiul ''ignoranta e o binecuvantare'', dam in mod repetat de cea mai banala si ineptica scuza : ''Asa a vrut Dumnezeu.'' Serios? Asta-i o scuza gasita doar de cei ce nu vor si nu pot sa-si asume o raspundere, sau doar pentru simplul motiv ca vor sa-si ascunda propria incapacitate de a gandi.
      Da! E minunat asa! Cu cat intelegi mai putin, cu atat nu pui la indoiala nimic din ce ingurgitezi. Si astfel, avantajele bisericii si religiei sunt mai mari. Mai multi prosti, mai multi bani, mai multi aliati intrun eventual razboi sfant.
      Doar pentru ca ei iti spun ca vei fi izbavit, tu va trebui sa crezi ca idiotul, asta prietene, nu-i un motiv suficient de bun; pur si simplu nu e! Ce-ti ofera religia? Viata de apoi? Indemnul de a-ti dispretui propriul trup? Injosirea si stricaciunea ta din ideea de pacat? Este o monstruozitate si avem dovada unui cinism greu de digerat - mai ales de oamenii rationali - . Religia este impotriva ratiunii pornind de la cele 10 porunci. Atunci cand o lege porneste de la ''tu trebuie'' sau ''sa nu..'' imprima prima conditie de supunere.
      So .... NO Gods! NO Masters!
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu